日本トルコ文化交流会 TURKEY JAPAN CULTURAL DIALOG SOCIETY

Jul17

トルコで発生したクーデター未遂事件は民主主義を真っ向から否定する動きであり、到底受け入れられない行為であると強く非難します。

事件の動機や背後関係が解明されるか今後も注視していく必要がありますが、物事は目的が正当であるのは言うまでもなく、その実行手段も合法的でなければなりません。問題解決の必要性に対しては、選挙やその他の民主的手段によって実現を図るべきです。

国民を危険にさらし、不安に陥れる行動が支持される余地は一切ありません。クーデター未遂がきっかけでトルコの治安や経済が打撃を受けるのは無論のこと、社会のさらなる分極化や混乱に乗じた反社会的、反人道的行為の増加など、今後さらに多くの一般市民が不利益を被る事態に陥るのではないかと懸念します。
報道によると、今回の衝突で市民を含む190人以上が死亡、1440人が負傷したと伝えられています。犠牲者に哀悼の意を表明し、負傷された方々にはいち早い回復をお祈り申し上げます。
-----
15 Temmuz akşamı Türkiye'de meydana gelen darbe girişimi, demokratik düzeni ortadan kaldırmaya yönelik bir harekettir, ve kesinlikle kabul edilmesi mümkün degildir, şiddetle lanetliyoruz.

Bu darbenin arkasındaki ilişkiler silsilesi ve yapanlar mutlaka ortaya çıkarılmalıdır ve hukuk önünde hak ettikleri cezalarını çekmelidirler. Her ne amaçla olursa olsun, kesinlikle hukuk dışı yollara başvurulmaması gerekir. Sorunların çözümü için, şeçim gibi demokratik yollara başvurulması gerekmektedir.

Vatandaşların hayatını tehlikeye atıp, insanları huzurunu kaçıracak her türlü hareketin kesinlikle savunulacak bir tarafı yoktur. Darbe teşebbüsünün, Türkiye'nin ekonomisine ve istikrarına vereceği zarar kaçınılmazdır. Kutuplaşma ve karışıklığın artması, sosyal düzenin bozulması ve insanlık dışı davranışların da artmasına sebep olabilir. Bu nedenle, çok sayıda vatandaşımızın maddi ve manevi zarar görmesinden endişe duymaktayız.

Bu darbe girişiminde 190 dan fazla vatandaşımız ölmüş, 1440 kişi yaralanmıştır. Vefat edenlere Allah'tan(cc) rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

-----
Turkey Japan Cultural Dialog Society (nittoKAI) condemns, in the strongest terms, the coup attempt which occurred in Turkey on July 15. Any activities of such kinds go squarely against the spirit of democracy and utterly unacceptable.

One must resort to right and legal measures such as election and other democratic means for the betterment of a society, not to the force.

The nation acted in concert and showed a successful resistance to the coup attempt that threatened their lives and brought unease. nittoKAi, however, is concerned about any further turbulence to rise both inside and outside the country in the aftermath. It sincerely hopes for an early and peaceful resolution of the issue.

There is a media report that the attempt left more than 190 people dead including civilians and 1440 injuries. nittoKAI extends its heartfelt condolences for the victims and prays for the speedy recovery of the injured.


特定非営利活動法人 日本トルコ文化交流会

最新イベント情報

第1回エルトゥールル号からの恩返し・日本復興の光大賞15 報告書(PDF)
第2回エルトゥールル号からの恩返し・日本復興の光大賞16 報告書(PDF)
第3回エルトゥールル号からの恩返し・日本復興の光大賞17 報告書(PDF)
スタッフ募集
お知らせメール登録
nittoKAI facebook
nittoKAI twitter
pagetop